Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Καλέα

Μαρία Καλέα - Ψυχολόγος & ΨυχοθεραπεύτριαΗ Μαρία Καλέα γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 15334/07.07.2005, Νομαρχία Αθηνών).

Αποφοίτησε το 2002 από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών και, στη συνέχεια, το 2005 από το τμήμα Ψυχολογίας του ίδιου πανεπιστημίου.

Έχει εξειδικευθεί στην υπαρξιακή – συστημική ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο «Αντίστιξη» που είναι πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο για εκπαίδευση στη συστημική ψυχοθεραπεία από την European Family Therapy Association (EFTA).

Από το 2014 είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας, ΕΛΕΣΥΘ.

Έχει εργαστεί εθελοντικά σε διάφορα πλαίσια, όπως στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), στο «Πρόγραμμα Αθηνά» του ΟΚΑΝΑ και της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Πλεύση, στη μη κερδοσκοπική οργάνωση για τον αλκοολικό και το περιβάλλον του «Νηφάλιοι».

Από το 2007 εργάζεται στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ΚΕΘΕΑ και για αρκετά χρόνια εργαζόταν με τις οικογένειες εφήβων που πειραματίζονταν με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα εργάζεται με τις οικογένειες εφήβων και νεαρών ενηλίκων που κινδυνεύουν να αναπτύξουν ή έχουν ήδη αναπτύξει εξάρτηση από το ίντερνετ.

Παράλληλα, συνεργάζεται με το ιδιωτικό γραφείο της ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύριας Εύης Μεσσαριτάκη και αναλαμβάνει ψυχοθεραπευτικά άτομα, ζευγάρια και οικογένειες.

Τέλος, η συνεχιζόμενη και διευρυμένη εκπαίδευσή της περιλαμβάνει σεμινάρια για την ψυχοπαθολογία του παιδιού (ΕΨΥΠΕ), τις βασικές αρχές της παιγνιοθεραπείας, την κλινική ψυχοπαθολογία («Παναγιώτης Ουλής», Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών), το ψυχόδραμα.

Έχει συμμετάσχει και συνεχίζει να συμμετέχει ως εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Μαρίας Καλέα εδώ https://mariakalea.gr/

Επικοινωνήστε με την Μαρία Καλέα:

    Μαρία Καλέα

    Τα σχόλια είναι κλειστά.