Διαιτολόγος Θεσσαλονίκη Ευαγγελία Τόττη Διατροφολόγος

Διαιτολόγος Διατροφολόγος στη Θεσσαλονίκη Ευαγγελία Τόττη

Γεννήθηκα και κατοικώ στη Θεσσαλονίκη και είμαι πτυχιούχος του τμήματος διατροφής και διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.
Σε προπτυχιακό επίπεδο πραγματοποίησα εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η πτυχιακή μου εργασία αφορούσε τη διερεύνηση των διατροφικών παραγόντων κινδύνου για οστεοπόρωση σε ηλικιωμένες γυναίκες  και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γηριατρικό τμήμα του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματά της αναρτήθηκαν στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μεσογειακή διατροφή – MEDIET 2007.

Από το 2006, ως διαιτολόγος – διατροφολόγος, έχω ασχοληθεί εκτεταμένα με την απώλεια βάρους και την αντιμετώπιση του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας, δίνοντας έμφαση στην εξατομικευμένη διατροφική εκπαίδευση και ψυχολογική ενίσχυση με στόχο την τροποποίηση των διαιτητικών συνηθειών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε μακροπρόθεσμη βάση. Στην επαγγελματική μου εμπειρία περιλαμβάνονται η διατροφική παρακολούθηση ατόμων με προβλήματα υγείας ή ιδιαίτερες διαιτητικές απαιτήσεις (υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, καταστάσεις του πεπτικού συστήματος, σακχαρώσης διαβήτης και άλλα) και η διατροφή γυναικών στην περίοδο της εμμηνόπαυσης. Επίσης έχω ασχοληθεί με τη διατροφική παρακολούθηση παιδιών και εφήβων, τη διατροφή στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό και τις διαιτητικές ανάγκες ηλικιωμένων ατόμων, ενώ συνεργάστηκα με τοπικούς αθλητικούς συλλόγους (Π.Α.Ο. Νέων Επιβατών, Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας, Τυφώνας Σταυρούπολης) στο πλαίσιο ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης παιδιών και γονέων σε θέματα διατροφής και αθλητισμού.

Προσπαθώ να ενημερώνομαι διαρκώς σε ό,τι αφορά την επιστήμη της διατροφής και τις εξελίξεις της, μελετώντας και παρακολουθώντας συνέδρια και ημερίδες με ανάλογη θεματολογία.

Μεγάλη μου επιθυμία είναι να βοηθώ όσους ανθρώπους μπορώ να  εξοικειώνονται με έννοιες και δεδομένα που αφορούν την κατάλληλη διατροφή και δίαιτα που ως στόχο έχει τη βελτίωση της υγείας. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω αυτήν την ιστοσελίδα, στην οποία και συμμετέχω ως αρθρογράφος.

Επικοινωνήστε με την Ευαγγελία Τόττη:

    Ευαγγελία Τόττη

    Τα σχόλια είναι κλειστά.