Διαιτολόγος Θεσσαλονίκη Ευαγγελία Τόττη Διατροφολόγος

Διαιτολόγος Διατροφολόγος στη Θεσσαλονίκη Ευαγγελία ΤόττηΓεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983 και είναι πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσσαλονίκης.

Πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η πτυχιακή της εργασία αφορούσε τη μελέτη διατροφικών παραγόντων κινδύνου για οστεοπόρωση σε Ελληνίδες υπερήλικες και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γηριατρικό τμήμα του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Αναρτήθηκε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μεσογειακή διατροφή – MEDIET 2007.

Από το 2006 εργάζεται ως διαιτολόγος και έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την απώλεια βάρους και την αντιμετώπιση του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας, τη διατροφή παιδιών και εφήβων, τη διατροφή σε περιόδους εγκυμοσύνης και θηλασμού, καθώς και τις διαιτητικές ανάγκες ηλικιωμένων ατόμων και γυναικών στην περίοδο της εμμηνόπαυσης. Άλλοι τομείς της επαγγελματικής της δραστηριότητας είναι η διατροφική παρακολούθηση ατόμων με προβλήματα υγείας ή ιδιαίτερες διαιτητικές απαιτήσεις (υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, σακχαρώδης διαβήτης, προβλήματα του πεπτικού συστήματος, τροφικές αλλεργίες, ακμή, οστεοπενία-οστεοπόρωση, καρκίνος κ.α.), η διατροφική αγωγή και εκπαίδευση για την υγιεινή διατροφή και την ασφάλεια των τροφίμων σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, και η διατροφή αθλουμένων και αθλητών. Το διάστημα 2011-2012 συνεργάστηκε με την Αθλητική Καλαθοσφαιρική Ένωση Τυφώνα Σταυρούπολης (Α.Κ.Ε.Τ.Σ) σε ένα πρόγραμμα μέτρησης των σωματομετρικών δεδομένων των νεαρών αθλητών της ακαδημίας και ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης παιδιών και γονέων σε θέματα διατροφής και αθλητισμού.

Ασχολείται τακτικά με την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής (ομιλίες σε εκδηλώσεις τοπικών αθλητικών συλλόγων και σχολείων, δημοσιεύσεις άρθρων), ενώ τακτικές είναι και οι συμμετοχές και παρακολουθήσεις σεμιναρίων και ημερίδων σχετικών με την υγεία, τη διατροφή και τις εξελίξεις της. Είναι ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του diatrofi-ygeia.gr.

Επικοινωνήστε με την Ευαγγελία Τόττη:

Ευαγγελία Τόττη

Ευαγγελία Τόττη

Διεύθυνση Σύνταξης του Nutripedia
Διαιτολόγος Διατροφολόγος στη Θεσσαλονίκη - Βιογραφικό Πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσσαλονίκης
-
Επικοινωνία: +30 6948519904
Περγάμου 13 - Άνω Ηλιούπολη Σταυρούπολης, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 56431
Email: [email protected]
Ευαγγελία Τόττη

Τα σχόλια είναι κλειστά.